Detached House Schattberg Kitzbühel

PROJECT

Modest luxury, spatial openness and a unconventional room layout

Bernd Gruber furnished a house for an entrepreneur in the middle of Kitzbühel. Why must a living area always be on the ground floor, the owners of this house asked themselves. A good question, because the view from the first floor to the mountains is much more impressive! The bedrooms and bathrooms were created on the ground floor and the first floor was designed as an open plan living room with integrated kitchen and spacious terrace.

In terms of materials, old wooden beams contrast with aluminium window frames and lots of glass, oak blocks meet matt natural stone in large formats. A feel-good atmosphere - quite simple and quiet.

DURATION

November 2013 bis March 2015

SERVICE

Concept, execution, construction support

 

STORY

»In furnishing it, we've re-imagined the best of the past.«

This is how Philipp Hoflehner, Creative Director at Bernd Gruber, describes the interior concept. Also with the façade the eye went in all directions. Thanks to this holistic way of thinking in connection with the highest design quality, the object blends seamlessly into its surroundings and impresses with simple elegance. But not only the direct environment was considered in the concept: Due to the unconventional room layout, the residents can enjoy the view of the mountains from the spacious terrace.

Presse

Media Coverage

top
To make the visit to our website better, this site uses cookies for profiling including third party cookies. By closing the banner or by clicking on other elements, you agree to the use of cookies. For more information an to change your settings, go to Cookie Policy